9
thinkstock

8 planten die je straks doen slapen als een roosje

Sta jij 's ochtends vaak op met hoofdpijn, of kan je 's avonds maar moeilijk de slaap vatten? De kans bestaat dat het met de lucht in je slaapkamer te maken heeft. De oplossing? Meer planten. Een beetje groen fleurt niet alleen de ruimte op, maar verbetert ook de lucht- én slaapkwaliteit.

1. Jasmijn

Grote kans dat je wel ergens een huisparfum of geurkaars hebt liggen op basis van jasmijn. Het zou een positief effect hebben op je humeur en zorgt voor een betere luchtkwaliteit, waardoor het vaak verwerkt wordt in producten. En daarnaast doet het ook nog eens dienst als natuurlijk slaapmiddel.

9
thinkstock

2. Lavendel

Nog een grote favoriet in menig slaap- en huiskamer: lavendel. Je vindt het vaak terug in zeepjes en parfums, en de rustgevende geur verraadt meteen waarom. Bovendien werkt de geur niet alleen ontspannend, maar zou de plant ook helpen tegen slapeloosheid.

9
thinkstock

3. Gardenia

De gardenia zou even effectief zijn als valium slaappillen, dat bleek uit een Duitse studie op muizen. De muizen die zich in een ruimte bevonden met de geur van de plant waren minder actief en meer ontspannen, en bij mensen zou dit effect gelijkaardig zijn.

9
thinkstock

4. Sansevieria

De sansevieria, ook wel bekend als vrouwentongen, is niet alleen mooi, maar zou ook uitmunten in het zuiveren van onze lucht. Zelfs een studie van NASA lijst deze plant op als één van de beste planten voor schone lucht in huis. Andere voordelen? Een regelmatige ademhaling, goed immuunsysteem, minder hoofdpijn en een betere nachtrust.

9
thinkstock

5. Aloë Vera

Met een aloë vera plant in huis hoef je nooit meer langs de apotheek. Het sap is goed voor je darmen, zalf op basis van de plant is verzachtend voor de huid en de plant zelf is dan weer ideaal voor een zuivere lucht. 's Nachts geeft de plant namelijk zuurstof af, en zo vertrek jij heerlijk soezend naar dromenland.

9
thinkstock

6. Klimop

Nog een topper uit de studie van NASA: klimop. Dat komt omdat hij bijzonder efficiënt is in het opnemen van het gas formaldehyde. Pluspunt voor zij die zonder groene vingers geboren zijn: de plant is ook nog eens ontzettend makkelijk te onderhouden.

9
thinkstock

7. Dracaena

Naast een plaatje in je interieur is de dracaena ook een prima luchtreiniger. De plant kan tot 4 meter hoog worden en filtert schadelijke stoffen als xyleen trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht. Alles opdat jij lekker vast kan slapen.

9
thinkstock

8. Gouden pothos

Nog eentje van de NASA-lijst: de gouden pothos, ook wel de epipremnum aureum genoemd, heeft een krachtige luchtzuiverende werking. Hij is allesbehalve moeilijk te verzorgen, heeft weinig zonlicht nodig en doet het dus uitstekend op jouw slaapkamer.

9
thinkstock

Lees meer