thinkstock

Bruid verkoopt huis om zich 'mooi te maken' voor trouwdag

Hoe belangrijk kan een trouwdag zijn? Heel belangrijk, voor de Britse Tsia Pullen (34) toch. Zij was ontevreden met haar lichaam en haar gewicht, in die mate dat ze haar huis verkocht om de plastische ingrepen te kunnen betalen die haar 'mooi' maakten voor haar grote dag. Pittig detail: ze liet de ingrepen in België uitvoeren.

Met 115 kilogram voor 1 meter 54 sleurde Tsia heel wat overtollige kilo's mee. Haar hele leven al worstelde ze met haar gewicht, maar alle pogingen om af te vallen faalden. Op den duur kon ze niet meer in de spiegel kijken.

"Ik haatte mezelf. Een shoptochtje eindige altijd in tranen: niets pastte, en ik was buiten adem van een beetje rond te wandelen."

In 2003 leerde ze Alastair kennen. "We kenden elkaar alleen van sms'en en bellen. Het duurde even voor ik de moed had hem in het echt te ontmoeten. Ik was er zeker van dat hij niets van me zou moeten weten, maar hij verpinkte niet. Hij hield van mij voor wie ik was."

Toen Alastair haar drie jaar later ten huwelijk vroeg, besliste ze dat het tijd was om drastische maatregelen te nemen: ze zou een reeks plastische ingrepen ondergaan, goed voor 26.000 euro.

Probleem: het geld was er niet. "Dus nam ik de beslissing om mijn huisje te verkopen. Het was het eerste huis dat ik kocht, met een immense tuin. Ik was er zo trots op. Maar ik kon bij Alastair gaan wonen en had het huis dus niet meer nodig. Ik betaalde met de opbrengst, 105.000 euro, de rest van de hypotheek terug en wat er overschoot, kon ik uitgeven aan plastische ingrepen in België." Waarom ons land werd uitgekozen, werd niet gespecificeerd.


Hoe zit dat dan met Alastair, die van haar hield zoals ze was? "Hij steunde mijn beslissing, ook al bleef hij herhalen dat hij ook hield van mijn uiterlijk. Maar ik kon niet houden van mezelf en dus zette ik toch door."

Tussen 2006 en 2008 liet ze een gastric bypass-operatie (9.500 euro) uitvoeren, waardoor ze ruim 60 kilo verloor. Daarna volgden een arm- en dijlift (4760 euro), een borstlift (4160 euro), borstimplantaten (3570 euro) en liposuctie (830 euro). De reis- en verblijfkosten kostten nog eens ruim 3500 euro.

"Het was veel geld en ik weet dat sommigen daardoor slecht over mij denken, maar het was elke cent waard. Na elke pijnlijke operatie kon ik mezelf overtuigen dat het eindresultaat het waard zou maken. En inderdaad: toen de eerste resultaten zichtbaar werden, nam mijn zelfvertrouwen toe en voor het eerst in mijn leven voelde ik me sexy."


De planning leek goed te gaan, maar plots raakte alles in de war: 'Ik hoopte een buikcorrectie te laten uitvoeren in april 2009, maar ik bleek zwanger te zijn. Een verrassing, want ik leed al mijn hele leven aan polycysteur-ovariumsyndroom. Dokters hebben me altijd gezegd dat ik nooit zwanger zou kunnen worden, dus dat voelde als een mirakel."

Samen met de operatie werd ook het huwelijk uitgesteld. De lichamelijke veranderingen nam ze er voor lief bij: "We waren overgelukkig."

Zoon Milo werd geboren in augustus, en twee maanden later onderging Tsia de buikcorrectie. Goed voor 6.000 euro en terugbetaald door de Britse gezondheidszorg.

In mei van het volgende jaar trouwden Alastair en Tsia, op de tiende verjaardag van hun relatie.

"Mijn prinsessenjurk lag klaar, ik kon niet wachten om hem aan te doen. Ik voelde me de gelukkigste bruid ter wereld. Ik heb nergens spijt van: mijn huis verkopen om mijn plastische chirurgie te betalen was de beste beslissing ooit."

Oordeel zelf: bekijk de foto's hier.

Lees meer