4 Deze beer zit klaar voor de berenjacht.
Claudia Van den Houte Deze beer zit klaar voor de berenjacht.

Daarom staan er hier en daar knuffelberen voor het raam

Wie goed rondkijkt tijdens zijn of haar coronawandeling, heeft het misschien al opgemerkt: her en der zitten knuffelberen aan het raam. Dat is het gevolg van een populaire oproep op de sociale media: plaats een knuffelbeer aan je raam, en ga met je kinderen op berenjacht. 

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie. Sinds kort verschijnen er ook bij ons heel wat oproepen op sociale media, allemaal met dezelfde boodschap: plaats een beer aan het raam voor de berenjagers. (lees verder onder de afbeelding)

4 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury
RV 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury

Belgische berenjagers kunnen onder andere terecht op de Facebookpagina ‘berenjacht in tijde van covid19'. “Het coronavirus beperkt de activiteiten”, klinkt het daar. “Maar wandelen met het gezin mag.” Omdat speeltuinen en parken gesloten zijn, is er wel wat extra creativiteit nodig om het buitenspelen spannend te houden. Berenjagen dus. De regels van die berenjacht zijn simpel: plaats een beer aan je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren.

Intussen krijgt de oproep heel wat gehoor op verschillende Facebookpagina’s en in Whatsappgroepen, en komen meer en meer beren even aan het venster piepen. 

4 In Dendermonde zitten de beren al klaar.
RV In Dendermonde zitten de beren al klaar.
4 Deze jonge berenjager poseert trots bij haar 'vangst'.
RV Deze jonge berenjager poseert trots bij haar 'vangst'.

Lees ook: 
Honderden pv’s voor overtreding coronamaatregelen: “Zo krijgen we virus niet onder controle” (+)

Voedingsexperte geeft advies voor gezond lockdowndieet: “Je hoeft niet te overleven op droge pasta en conserven” (+)

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy De Vadder

    Ook in Brugge zijn beren te spotten ... hints ... Kalvariebergstraat, Komvest ... Kom ze maar zoeken en tellen ! Gelijktijdig een frisse neus halen is meegenomen. Doen ! Je kinderen zullen zich minder vervelen. Good luck with bearhunt.

  • Marianne van Arkel

    hardstikke goed. even een frisse neus halen met je huisgenoten/gezinsleden mag gewoon en is juist gezond om even te doen werd gezegt. blijf zoveel je kan voor de rest binnen is de regel en hou 1.5 meter afstand van andere mensen. je kan best even met je kinderen een rondje lopen of door het bos even alle opgepotte energie eruit laten zolang je maar bij een ander uit de buurt blijft!!

Lees meer