4 Muco's leren in De Haan beter te ademen. Nour moet wachten met kuchen van de kine — wie ooit in een stille ruimte een kriebelhoest probeerde tegen te houden, weet wat voor een marteling dat is.
Jan De Meuleneir/Photo News Muco's leren in De Haan beter te ademen. Nour moet wachten met kuchen van de kine — wie ooit in een stille ruimte een kriebelhoest probeerde tegen te houden, weet wat voor een marteling dat is.

Exclusief voor abonnees

DEEL 3. Het Zeepreventorium: “De mucopatiënten rennen, springen, vliegen, duiken... en moeten dan anderhalf uur hoesten”

Hun slijmen zijn taai, maar zelf zijn ze nog taaier. Als kwetsbare vogeltjes komen de mucopatiënten binnen in het Zeepreventorium, maar na een tijdje in gezonde zeelucht en de goede handen van de specialisten fladderen ze weer rond. Ze trainen hun leven lang élke dag als topsporters, in ruil voor de zuurstof die voor ons vrij te happen valt. "Ik doe mijn best en nog gaat het niet goed: dat is niet eerlijk."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer