2
unsplash

Dit trucje helpt om minder te snoepen tussendoor

Gromt jouw maag ook al om een eerste snack deze voormiddag? Probeer dan vandaag eens dit trucje uit, waar televisiepresentatrice Hoda Kotb van de Amerikaanse Today Show bij zweert. Wedden dat je doorheen de dag minder zal snoepen?

Hoda Kotb probeert deze maand - net zoals vele anderen met goede voornemens - haar gewicht wat onder controle te krijgen. Om vooral die extra kilo's van gedachteloze snacks tussendoor in te perken, deelt ze met ons haar tip om die extraatjes in te perken.

Onbewust snacken

Het probleem is niet het snacken zelf, want gezonde tussendoortjes tussen twee grote maaltijden in zijn zelfs goed om ons metabolisme draaiende te houden. Wel beseffen we vaak niet hoeveel kleinigheden we tussendoor in onze mond stoppen, en dat tikt aan. Even een cracker met kaas uit de ijskast halen voor het avondeten of in de snoeppot op het werk graaien: deze kleine handelingen gebeuren zo onbewust dat we die extra calorieën 'vergeten', terwijl ze zich wel op de weegschaal laten zien.

Doorschijnend zakje

Gelukkig is Hoda er om hier iets aan te doen. Haar tip? "Elke keer je tussendoor iets in je mond wil stoppen, steek je het in plaats daarvan in een hersluitbaar doorzichtig zakje dat je weer dicht doet. Dan pas ga je beseffen hoeveel je op een dag zonder nadenken naar binnen speelt." Het resultaat is zo confronterend, dat je de volgende dag wel twee keer nadenkt voor je iets in je mond propt waar je zelf niet zóveel zin in had. Het proberen waard.

2 Het plastic 'snackzakje' van Hoda
The Today Show Het plastic 'snackzakje' van Hoda

Lees meer