5
thinkstock

Een massage & 3 andere relaxte manieren om (enkele) calorieën te verbranden

Ben jij ook iemand die liever niet dan wel sport? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn een aantal manieren om heel wat calorieën per dag te verbranden zonder dat je ook maar één voet in de fitness hoeft te zetten. Uiteraard zullen de kilo's hier niet mee afvliegen, maar een extra excuus hebben om een warm bad te nemen of een massage te krijgen, is altijd mooi meegenomen.

1. Slapen

5
unsplash

Dat je lichaam calorieën verbrandt tijdens het slapen, wist je misschien al wel. Maar kun je echt een dutje doen in plaats van een rondje te gaan hardlopen? Per uur slapen verbrand je gemiddeld 63 kilocalorieën. Natuurlijk vervangt slapen de gezondheidsvoordelen van bewegen niet, maar dat een nachtje slaap van 8 uur ongeveer 504 calorieën verbrandt, vinden wij toch niet onaangenaam om te horen.

2. Een massage krijgen

5
thinkstock

Je verbrandt ongeveer 67 kcal per uur als je stil ligt op een massagetafel. Heel veel is het niet, maar je hebt er toch maar mooi één sneetje bruin brood mee weggewerkt op een zeer aangename manier.

3. Een warm bad nemen

5
unsplash

We schreven eerder al dat een warm bad nemen evenveel calorieën verbrandt als een wandeling van 30 minuten maken (ongeveer 150 kcal). Dat is de conclusie van de universiteit van Loughborough na een onderzoek naar de effecten van passieve lichaamswarmte -waarbij je lichaam opgewarmd wordt door externe factoren, niet door inspanning. Lees daar hier meer over.

4. Lachen met vrienden

5
unsplash

Uit een studie van de Vanderbilt universiteit blijkt dat je door 10-15 minuutjes te lachen met vrienden zo'n 40 kcal kunt verbranden. Hoe een avondje op café gaan dan toch nog goed kan zijn voor je figuur.

Lees meer