Elodie Ouedraogo
Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews Elodie Ouedraogo

Exclusief voor abonnees

Elodie Ouedraogo toont hoe je gemakkelijk 10.000 stappen per dag haalt

Hebben we al die tijd voor niets afgezien in de gym? “Sporten is gezond, maar een fanatiek sporter hoef je niet te zijn”, zegt ex-atlete, modeontwerpster en verantwoordelijke personal training bij de Leuvense sportkliniek GRIT Elodie Ouedraogo. “Houd gewoon je stappenteller in het oog.” Want deskundigen zijn het er misschien niet over eens, voor veel mensen zijn 10.000 stappen per dag nog altijd een niet te hoog gegrepen doel. 

Sowieso zet je elke dag zo’n 6.000 stappen. Hoe kom je dan aan die 4.000 extra? Met een beetje creativiteit ben je al halverwege.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • SAM Bedfort

    Die 10000 stappen zijn in het leven geroepen door de ontwikkelaar van de stappenteller. Dat is gewoon marketing. Ik heb haar vandaag hier in de buurt nog zien joggen. Elodie jogt zeer regelmatig, ander blijf je dat afgetraind lichaam niet behouden.

  • Dante Mertens

    Haha, toppunt van hypocrisie: 5 op 5 reacties met een soort neerbuigende ondertoon van 'veel vrije tijd' en 4 van die 5 over hoe men op z'n werk met gemak aan 10.000 stappen komt, maar alle 5 hebben ze klaarblijkelijk toch tijd genoeg om hier te zitten reageren. En yep, ik ook: maar ik alludeer niet op hoe Elodie toch veel tijd heeft of hoe ik op mijn werk toch zoveel meer stapjes moet zetten... wat ook niet het geval is, heb een zittend werk en mijn fietskilometers tellen helaas niet mee.

Lees meer