Elodie Ouedraogo
Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews Elodie Ouedraogo

Exclusief voor abonnees

Elodie Ouedraogo toont hoe je gemakkelijk 10.000 stappen per dag haalt

Hebben we al die tijd voor niets afgezien in de gym? “Sporten is gezond, maar een fanatiek sporter hoef je niet te zijn”, zegt ex-atlete, modeontwerpster en verantwoordelijke personal training bij de Leuvense sportkliniek GRIT Elodie Ouedraogo. “Houd gewoon je stappenteller in het oog.” Want deskundigen zijn het er misschien niet over eens, voor veel mensen zijn 10.000 stappen per dag nog altijd een niet te hoog gegrepen doel. 

Sowieso zet je elke dag zo’n 6.000 stappen. Hoe kom je dan aan die 4.000 extra? Met een beetje creativiteit ben je al halverwege.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • SAM Bedfort

    Die 10000 stappen zijn in het leven geroepen door de ontwikkelaar van de stappenteller. Dat is gewoon marketing. Ik heb haar vandaag hier in de buurt nog zien joggen. Elodie jogt zeer regelmatig, ander blijf je dat afgetraind lichaam niet behouden.

  • Dante Mertens

    Haha, toppunt van hypocrisie: 5 op 5 reacties met een soort neerbuigende ondertoon van 'veel vrije tijd' en 4 van die 5 over hoe men op z'n werk met gemak aan 10.000 stappen komt, maar alle 5 hebben ze klaarblijkelijk toch tijd genoeg om hier te zitten reageren. En yep, ik ook: maar ik alludeer niet op hoe Elodie toch veel tijd heeft of hoe ik op mijn werk toch zoveel meer stapjes moet zetten... wat ook niet het geval is, heb een zittend werk en mijn fietskilometers tellen helaas niet mee.

Lees meer