Getty Images

Het beste moment voor je griepprik? Dat is vroeger dan je denkt

De zomer is nog niet volledig achter de rug, maar het is helaas alweer tijd om aan aan het griepseizoen te beginnen denken. En je griepprik? Die zet je beter vroeger dan je denkt.

Het ideale moment om naar de dokter te gaan voor je griepspuit is volgens onderzoekers nog voor het griepseizoen officieel van start gaat. Daarom wordt aangeraden om je prikje voor eind oktober te laten zetten. Op deze manier zou je het best beschermd worden tegen de ziekte. Wie er pas later aan denkt om zich te laten inenten heeft ook nog baat bij de spuit, al genieten de vroege vogels wel van een betere bescherming.

Het moet wel gezegd dat de griepprik nooit een volledige bescherming kan bieden tegen het krijgen van de ziekte. Meer zelfs: uit Amerikaans onderzoek bleek dat het griepvaccin vorig griepseizoen maar 36% effectief was. Toch wordt het aangeraden om je -ondanks het vrij lage beschermingspercentage- toch te laten vaccineren. Een griepprik reduceert immers de kans om de griep op te scharrelen en vermindert het risico dat je de ziekte verder verspreidt.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • chrisitanne heynderickx

    krijg al jaren de prik en zal er ook nu weer gebruik van maken nog nooit griep gehad en hoop ze ook nooit te krijgen dus prikken maar zou ik zeggen ,wil liever niet dood ziek in mijn bed liggen hoor

  • Johan Van Biesen

    Als de mensen die een verkoudheid of de griep oplopen nu eens het verstand zouden hebben om thuis te blijven en niet alle collegas te besmetten, dan zijn we ook al een heel eind verder. De meeste denken dat de baas het apprecieert als ze toch komen werken indien ze ziek zijn, niets is minder waar! Dus, heb je een verkoudheid en moet je hoesten, BLIJF THUIS!

Lees meer