Het gruwelijke effect van 60 sigaretten op je longen

Slecht nieuws voor mensen die zichzelf sussen met de gedachte dat ze slechts sociale rokers zijn en wekelijks maar enkele sigaretten opsteken. Een Chinese academicus heeft getoond welke ravage 60 sigaretten op varkenslongen aanrichten.

Een onderzoeker aan de Yan Chai Hospital Tung Chi Ying Memorial School in Hong Kong maakte dit schokkende film. Hij maakt zich zorgen door het aantal middelbareschool studenten in zijn land die verslaafd zijn aan sigaretten. Hij wilde met de film jonge mensen duidelijk maken hoe schadelijk de gewoonte is. Hij gebruikte een luchtpomp om de ademhaling te simuleren bij twee paar varkenslongen. Beide waren gezond aan de start van het experiment.

De eerste longen inhaleren propere lucht, het tweede paar rookt 60 sigaretten. Aan het eind van het onderzoek vergelijkt Au de twee paar longen. Je kan al met het blote oog zien dat de rokerslongen ernstig verkleurd zijn naar een geelbruine tint. In het filmpje dissecteert Au nog de luchtpijp van de dieren. ZO wordt duidelijk dat die van de gezonde longen roze is, die van de rokers zijn verstopt en hebben een donkerbruine kleur.

Lees meer