photo_news

Hoe Lena Dunham & co toch van lopen zijn gaan houden

Je kan er niet omheen: met de eerste zonnestralen is ook het startschot van het loopseizoen gegeven. De loopwedstrijden volgen elkaar in sneltempo op, en onze Instagramfeeds worden overspoeld door loopschoenen, groene velden en allerlei hashtagvariaties op #running. Zelf geen fan van (lees: een bloedhekel aan) lopen? Wel, dat zou zo maar eens kunnen veranderen.

Dat is toch wat er gebeurde bij Karlie Kloss, Lena Dunham, Kelly Osbourne, Viola Davis en Lauren Conrad. Deze vijf bekende gezichten hadden even weinig zin als jij om die loopschoenen aan te trekken. Tot ze er plots toch plezier in vonden. Hoe dan? Dat vertellen ze maar al te graag.

Karlie Kloss

Topmodel en best friend van Taylor Swift mocht dan wel geen hardloopfan zijn, sporten heeft ze wel altijd graag gedaan. "Vroeger trainde ik veel voor ballet, ik ben altijd actief en sportief geweest," vertelt ze. "Later ben ik ook gaan fitnessen. Maar hardlopen heb ik bijvoorbeeld altijd gehaat. Voordat ik begon met trainen voor de halve marathon van Parijs had ik zelfs niet meer dan 6,5 kilometer gelopen. Het belangrijkste bij sporten vind ik om mezelf uit te dagen. En dat was bij lopen zeker het geval. Hardlopen is een soort van angst die ik overwonnen heb."

Lena Dunham

"Hardlopen, ik heb er mijn hele leven al een hekel aan. Ik zie er verschrikkelijk uit als ik loop, en ik vertrouw mezelf niet. Snel naar een buffet lopen, vind ik al lastig," lacht Lena Dunham. "Maar voor de seizoensfinale van 'Girls' moest ik er toch echt aan geloven. Mijn personage, Hannah, moest namelijk hardlopen. En dus ben ik er met een trainer aan begonnen. Daarnaast ging ik ook lopen met de Mile High Run Club. Het duurde nog geen uur voor ik totaal anders naar hardlopen keek: ik voelde me sterk, snel en trots."

Lauren Conrad

Je kent haar misschien nog wel van 'The Hills' maar de reality-ster dankte haar mooie figuur toen absoluut niet van hardlopen. "Ik vond het altijd heel intimiderend," geeft ze toe. "Totdat ik een keer goed leerde lopen. Toen vond ik het zo leuk dat ik het vol bleef houden. Tegenwoordig ben ik echt een gezondheidsfreak. Ik word al enthousiast van de gedachte alleen dat ik straks mijn hardloopschoenen kan aantrekken om langs het strand te gaan joggen."

Viola Davis

Een loopprijs won ze nog niet, een Oscar al wel. Al zal dat aan haar inzet alvast niet liggen. "Mijn man heeft me een keer aangezet om te gaan lopen. Ik heb het toen een paar weken volgehouden, maar was al snel verveeld," bekent de actrice. "Ik ben toen begonnen met intervaltrainingen, en dat vond ik wél leuk. Twee minuten sprinten, twee minuten rustig lopen, en dat een halfuur lang. Naar het schijnt is het trouwens net zo intensief als een uur lang op de loopband staan. Nu loop ik ongeveer veertig minuten, en ik zweet me te pletter."

Kelly Osbourne

Ook Kelly Osbourne is meer te vinden voor intervaltrainingen dan het gezapige looptempo. "Mijn coach heeft me intervaltrainingen leren kennen. Ik moest van hem een minuut wandelen, gevolgd door een minuut keihard rennen. En dit de hele tijd zo afwisselen. De tijd gaat zoveel sneller, en voor je het weet ben je al een halfuur aan het lopen."

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels