Hoe model van het jaar Gigi Hadid zo veel gewicht verloor

Toen Gigi Hadid, zopas verkozen tot model van het jaar, begin december over de catwalk van Victoria's Secret flaneerde, vielen heel wat monden open van verbazing. Weg waren de wat vollere vormen die het model typeerden; Gigi was heel wat kilo's afgevallen. En de reden daarvoor is niet wat je denkt.

Forever and always the show of my dreams. @victoriassecret If I could send, through the phone, the energy and emotion that filled the breathtaking Grand Palais as the music started, it would send chills down your spine. I will never be able to put into words how much being in this show means to me and how inspired I am by the people I get to work with. Thank you @ed_razek for believing in me and having me again and for putting so much heart into everything you do. @10magazine @johndavidpfeiffer @monica.mitro and everyone behind the scenes who has put so much time into #VSFS2016, you are so amazing and so appreciated. Can't wait to share this magical show with the world on December 5th! ✨

De castingdirecteur van Tommy Hilfiger liet begin dit jaar nog uitschijnen dat hij eigenlijk niet zo blij was met Gigi als model, omdat ze niet paste bij de andere modellen in zijn show. Lees: niet dun genoeg. Maar op de Victoria's Secret Runway Show was er van haar vormen weinig meer te bespeuren. Een strikt dieet en veel sporten, werd meteen gedacht. Maar volgens Gigi is er meer aan de hand.

Het model maakte nu bekend dat ze lijdt aan de ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte waarbij de schildklier chronisch ontstoken is. Daardoor is die minder actief dan normaal, met moeheid, gewichtstoename, constipatie, droge huid en zelfs depressies als resultaat. En de medicatie die het model neemt om het probleem te compenseren, heeft een merkbaar effect op haar lichaam. "Mijn metabolisme is het laatste jaar enorm veranderd", vertelde ze aan Elle. "Ik ben er veel gewicht door kwijtgeraakt. Voor Victoria's Secret wilde ik echt niet meer afvallen, integendeel. Het was moeilijk om wat meer spiermassa te kweken waar ik dat wilde."

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het model niet regelmatig in de fitness staat. Ze sport intensief, en vooral boksen is haar favoriete bezigheid. "Sporten is voor mij niet alleen een fysieke activiteit, maar vooral een mentale. Het is het enige moment waarop het stil wordt in mijn hoofd."

Lees meer