3
Westtoer

Trend: citytrippen in eigen land

Vergeet Barcelona of Londen, deze zomer trekken we massaal op citytrip in eigen land. Onze redactie is fan van West-Vlaanderen, met zes prima steden voor een rondje shoppen, koffiebars afstruinen en moe maar voldaan crashen in een fijne B&B.

Brugge

Shoppen: voor coole kleren, accessoires en muziek moet je bij Leelo zijn. Koffie slurpen: bij Books & Brunch geniet je van een goed boek bij een perfecte koffie. Lekker lunchen: Sansevera Bagelsalon is een topadres voor wie wild is van bagels, quiches of slaatjes. Ontdekken: chocoholics komen thuis in Choco-Story, een chocolademuseum waar pralines gemaakt én geproefd worden. Zalig slapen: B&B La Suite telt drie karaktervolle kamers met een luxueuze inrichting.

Ieper

Shoppen: Rose Rouge is een hip adresje met Scandinavische interieurspullen, mooie juwelen, leuke tassen... Koffie slurpen: bij Mimi's serveren ze slow coffee in een gezellige luxehuiskamersfeer. Lekker lunchen: restaurant Pacific Eiland ligt in het water en bereik je via een idyllisch brugje. Ontdekken: de Vestingroute is een mooie en rustige wandeling van 2,6 km doorheen Ieper. Zalig slapen: heerlijk uitslapen doe je in @cocoon, een stijlvolle gerenoveerde B&B.

3
Westtoer

Kortrijk

Shoppen: vintagespulletjes scoor je in de gezellige shop Art Coco Koffie slurpen: Viva Sara Kaffée is dé hotspot voor een artisanale koffie of royaal ontbijt met prosecco, roerei, yoghurt...  Lekker lunchen: ben je into soep met bokes? Dan haal je je hartje op bij soepbar Spoon. Ontdekken: het Buda-eiland is een must. Deze creatieve plek aan de Leie biedt films, expo's en workshop voor en door kunstenaars. Bij mooi weer kun je chillen aan het leuk strandje. Zalig slapen: bij WuWei kun je heerlijk wellnessen maar ook lekker uitslapen in strakke kamers in een knap industriëel pand. 

Oostende

Koffie slurpen: opwarmen na een strandwandeling doe je bij De Familie Jansen, een oerdegelijke koffiebar. Lekker lunchen: in De Lunchbar eet je gezonde gerechten met biogroenten. Als toetje zijn er ook lekkere taarten. Ontdekken: check de agenda met leuke expo's en concerten in het kunstencentrum Vrijstaat O. Zalig slapen: B&B Velodroom 43 ligt in de Bel Epoquewijk en telt vier kamers die sober en strak ingericht zijn.

3
Westtoer

Properinge

Shoppen: wie fan is van funky labels zoals Who's that girl, Edith & Ella of Skunkfunk, kan volop shoppen bij Obelisk Fashion. Koffie slurpen: Flou's eet- en praatkaffee is een gezellige plek met muziek uit de jaren '80. Kies je voor 'n Italian of French coffee? Lekker lunchen: bij Passage geniet je van een verfijnde lunch in loungestijl. Ontdekken: de Sint-Sixtuswandeling is een boeiende tocht langs bossen, akkers, hoppevelden en weiden. Zalig slapen: charmehotel Manoir Ogygia ligt in een prachtig kasteelpark. Topper voor levensgenieters.

Roeselare

Koffie slurpen: Crema de la crema is een koffiebar annex juwelengalerie van het echtpaar Cynthia en Michael. Lekker lunchen: Brood is naast een steengoede bakker ook een bistro waar je proeft van pakweg bierbrood of flan met nougat. Ontdekken: ga voor een whiskydegustatie bij The Bull, bij niemand minder dan de winnaar van de titel 'Whisky Ambassador For Belgium' Zalig slapen: het stijlvolle rijhuis van R&Breakfast ligt in hartje Roeselare.

Lees meer