thinkstock

Een maand zonder alcohol: “Na een tijd ben je de cola’s schijtebeu”

Noem het Dry January, Tournée Minérale of gewoon een detox: de kans is groot dat u dezer dagen overweegt om een maand geen alcohol te drinken. Maar heeft dat eigenlijk wel zin?

“Vorige week zat ik met mijn zus op café. Ik had het pas door toen het glas witte wijn voor mijn neus stond: o ja, ik drink een maand niet. Dan besef je wel dat alcohol drinken een reflex is. Je bestelt het zonder nadenken.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • EDDY OP DE BEECK

    je kan nooit van iemand anders zeggen dat hij alcoholist is. Als je problemen hebt met alcohol en je geeft dat toe ben je op weg naar herstel. Ik ben alcoholist en als ik alcohol drink ben ik terug verloren. Eddy Op de beeck

  • Matt Casters

    Hier in onze contreien valt het nog mee. Ga naar Frankrijk of Italië en daar hebben ze nog nooit van "alcoholvrij" gehoord, laat staan dat ze het willen verkopen. Ik ben sta 3 maanden op alcoholvrij dieet en op een bedrijfsevenement in Italië heb ik 15 keer per dag wijn en bier mogen weigeren en een glas water vragen. Dat is eigenlijk geen probleem of een reden tot klagen.

Lees meer