Getty Images/iStockphoto

Met bloed geven verbrand je 650 calorieën
(en dat is lang niet het enige voordeel voor je lichaam!)

Vandaag, 14 juni, vieren we Wereld Bloeddonordag. Hoog tijd om alle voordelen van bloed geven op een rijtje te zetten.

Het vermindert je kans op hart- en vaatziekten

Mensen die regelmatig bloed geven krijgen minder hartaanvallen en hebben minder last van een te hoge bloeddruk. Bloed geven helpt immers het ijzergehalte in je bloed op peil te houden, wat belangrijk is voor je hart.

Gratis gezondheidscheck-up

Elke keer krijg je een gratis check-up van je gezondheid. De verpleegkundigen meten je bloeddruk en testen je bloed op 5 infectieziekten. Is er iets mis, dan kom je daar sneller achter als je regelmatig bloed geeft.

Het versterkt je lichaam

Je lichaam moet werken om het verloren bloed weer aan te vullen. Dit is goed voor je stofwisseling en maakt je lichaam sterker. Soms moeten patiënten na een operatie zelfs bloed geven om aan te sterken.

Je slankt er van af

Bij bloed geven verbrand je gemiddeld 650 calorieën! Mooi meegenomen, toch?

Barmhartige Samaritaan

Telkens wanneer je bloed geeft, help je 3 à 4 mensen. Het goede gevoel dat jij levens redt, is dus ook niet te onderschatten!

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els Vervoort

    Met andere woorden, er zijn bloedgevers te kort.

  • Peter Janssens

    Ik heb gewerkt om dat bloed te maken, ik ga dat niet gratis weggeven omdat anderen te lui zijn.

Lees meer