Winkelkarretje poetsen tegen Mexicaanse griep

Goede hygiëne is een belangrijke voorzorgsmaatregel tegen de Mexicaanse griep. Bij de Jumbo-supermarkt in het Nederlandse Hoogeveen kunnen daarom klanten, als zij dat willen, zelf hun winkelkarretje of -mandje schoonmaken. Bij de ingang van de supermarkt liggen daarvoor spray en doekjes.

Experiment
Het is een initiatief van de filiaalhouder, zegt een woordvoerder van de supermarktketen. Het is geen beleid van Jumbo. Het concern heeft alle medewerkers wel gevraagd goed op de hygiëne te letten en extra schoon te maken. Zo moeten winkelkarretjes eenmaal daags met desinfecterend middel worden schoongemaakt. Het concern bekijkt hoe het experiment in Hoogeveen loopt. Volgens de woordvoerder reageren klanten er positief op.

Aandacht voor hygiëne
Het Centraal Bureau Levensmiddelen, de brancheorganisatie van Nederlandse supermarkten, laat weten dat supermarkten hebben afgesproken dat zij extra aandacht aan hygiëne besteden. Goed de handen wassen, extra aandacht voor het schoonmaken van bijvoorbeeld betaalautomaten en de knop van het apparaat voor lege flessen. (anp/eb)

UNKNOWN

Lees meer