2 Voor 'Echt eten' creëerde Pascale Naessens naar eigen zeggen haar meest creatieve gerechten.
Lannoo Voor 'Echt eten' creëerde Pascale Naessens naar eigen zeggen haar meest creatieve gerechten.

Pascale Naessens onthult nieuw boek dat ze maakte tijdens de lockdown: “Mijn creatiefste recepten tot nu toe”

Vlaanderens koningin van de gezonde keuken alias Pascale Naessens heeft een nieuw boek klaar. Op haar Instagram onthulde ze net de cover. De titel? ‘Echt eten’. De bedoeling? Onszelf ‘sterker, gezonder en gelukkiger’ maken met wat we op ons bord leggen. En daar bedacht Naessens tijdens de lockdown nieuwe, pure gerechten voor. 

Beetje bij beetje onthulde Pascale Naessens deze ochtend de cover van haar nieuwe boek ‘Echt Eten’ op Instagram. Elk nieuw blokje vergezelde ze van een quote. “Gezellig koken en zorgen voor je gezondheid gaat hand in hand”, schrijft ze, en ook: “goed leven begint met goed eten” en “genieten komt voor mij op de eerste plaats.”

‘Echt Eten’ belooft dus weer Pascale pur sang te worden: pagina’s vol gezonde gerechten, niet moeilijk en niet smaakloos. Dit jaar viert la Naessens ook haar tiende verjaardag als auteur, dus dit boek vormt zo'n beetje het hoogtepunt van haar feestjaar en zal daarom in een extra feestelijke lay-out steken. Al stralen de beelden die we in primeur toegestuurd kregen, vooral ook bakken gezelligheid uit. 

(Lees verder onder de foto.)

2 Een sneak peek van Pascales nieuwe gerechten.
Lannoo Een sneak peek van Pascales nieuwe gerechten.

De lockdown maakte creatief

Ze creëerde de recepten voor het boek – die ze nu nog geheim wil houden – in volle lockdown, vertelt ze ons. “Ik kon dus niet vrij gaan shoppen, ook niet voor de styling. Maar juist door die beperking is het een heel creatief boek geworden. Misschien is dit wel het meest persoonlijke boek”, zegt ze. “Ook alle keramiek in het boek heb ik eigenhandig gedraaid.” Alle vijfenzeventig recepten beloven lowcarb en eenvoudig te zijn, met veel desserten in de mix. En daar krijg je ook een pak lifestyle-ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen en informatie over voeding en gezondheid bij.

‘Echt Eten’ ligt in de winkel vanaf 28 augustus. In tussentijd bereidt Pascale zich voor op de Puur & Lichter challenge 2.0 die ze samen met onze krant aangaat. Tussen 24 augustus en 2 september zal ze opnieuw tien dagen lang tips en adviezen met ons delen om gezond en ‘echt’ te eten. 

Wil je nu al op de hoogte blijven van de Puur & Lichter challenge die op 24 augustus van start gaat? Schrijf je dan alvast in op de nieuwsbrief en ontvang gedurende tien dagen elke dag recepten van Pascale Naessens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Waarom Pascale Naessens nu ook inzet op thuislevering: “Ik ben toch het symbool van dé gezonde keuken?”

Pascale Naessens schrijft boek over ketogeen dieet: “Nummer 1 in Amerika, want het wérkt” (+)

Pascale Naessens heeft spaarpotje voor later: “Ik wil er een creatieve hangar voor jongeren mee oprichten”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anna Pauels

    Lekkerder dan sandra bekkari, maar goedkoop kan je het niet noemen. Als ik altijd zou eten volgens Pascale, moet ik maandelijks enkele 100-en euro's meer uitgeven. Maar het is telkens snel klaar en iedereen (zelfs kinderen) lusten het.

Lees meer