UNKNOWN

Recordaantal inzendingen voor wedstrijd 'Kus voor een Klus' van Handicap International

Bij de wedstrijd 'Kus voor een Klus' van Handicap International dit jaar is onder meer Julien Scheers uit Kessel als winnaar uit de bus gekomen. Dit jaar kreeg de wedstrijd, die draait om bewegingshulpmiddelen voor mensen met een handicap, een recordaantal van 42 inzendingen binnen. Vandaag zijn de winnaars bekendgemaakt.

Julien Scheers ontwierp het oprijvaliesje, een draagbaar hellend vlak, en viel in de prijzen in de categorie Praktisch. De andere twee winnaars zijn in de categorie Ergonomie Joseph Veys uit Luik, die een toegankelijke lichtschakelaar bedacht, en Bernard Dervaux uit het Naamse Ohey, die in de categorie Esthetiek won met een lowbudgetrolstoel uit hout.

Scholen
Dit jaar was er ook een vierde categorie voor scholen met een speciale prijs voor studenten. De jury koos voor de stabiele meegroeistoel voor een kind met cerebrale parese, een bewegingsstoornis van de hersenen, ontworpen door studenten design en ergotherapie van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest). Een van de drie winnende uitvindingen zal door leerlingen van Howest in het komende jaar trouwens verder worden uitgewerkt.

4x4 rolstoel
"Of ze nu zelf met een handicap leven of voor een naaste zorgen, sommige doe-het-zelvers bedenken, testen en vervaardigen oplossingen. Dit jaar ontdekten we via Kus voor een Klus zowel interessante als originele ideeën die vaak helemaal niet veel kosten om te maken", luidt het bij Handicap International. Onder de voorstellen voor "Kus voor een Klus" dit jaar zaten onder meer een 4x4-editie van een rolstoel, maar ook kleine handigheidjes zoals een zakje voor krukken of het winnende oprijvaliesje. (belga/kh)

Lees meer