3 Professor Mark Post met zijn (intussen sappige) slachtvrije hamburger.
RV Professor Mark Post met zijn (intussen sappige) slachtvrije hamburger.

Exclusief voor abonnees

4 op de 10 Belgen zijn bereid meer te betalen voor slachtvrij vlees uit laboratorium. Waar blijft die kweekburger dan?

Zeker vier op de tien Belgen zijn voorstander van kweekvlees - vlees dat in een laboratorium gekweekt is uit een stukje spierweefsel van een levende koe - en zouden zo’n revolutionaire burger op de grill gooien. Zo blijkt uit een enquête van dierenrechterorganisatie Gaia. Alleen is het al jaren wachten op de commerciële komst van de kweekburger, die in 2013 met veel poeha werd voorgesteld. Maar waarom duurt het toch zo lang?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • paul snemmel

    zeer goed , dat geeft meer vlees voor de andere

  • PIETER ROGIERS

    Jakkes, men kweekt een tumor in een labo en dat zou een stuk vlees moeten vervangen? Bah!!!

Lees meer