Arts en voedingsdeskundige William Cortvriendt.
Lannoo Arts en voedingsdeskundige William Cortvriendt.

Exclusief voor abonnees

Voedingsdeskundige over diabetes: “Groot misverstand dat de recepten van Pascale Naessens niet goed zouden zijn”

Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal — zonder snelle koolhydraten én met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Dat het onderwerp leeft, bewijzen de ruim 500 vragen die onze lezers aan Pascale stelden. Wij maakten een selectie van de onderwerpen die het meest terugkomen. Vandaag: zijn de recepten ook geschikt voor diabetespatiënten? Wat als je een aangepast dieet moet volgen? Arts en voedings­deskundige William Cortvriendt geeft antwoord en helpt meteen enkele fabeltjes de wereld uit.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guido Ceuleers

    Ik verkies nog altijd gewone normale dagelijkse kost, en niet dat snobistisch gedoe van Pascale Naessens

  • Ronald Van Beneden

    Mijn diëtiste zegt dat de recepten van Pascale niet goed zijn voor diabeten omdat ze weinig koolhydraten bevatten. Amaai waar heeft die gestudeerd? 10000 jaar geleden was het dieet praktisch koolhydratenvrij. Suikers kan je ook uit andere voedingsmiddelen halen. Vraag het eens aan de eskimo's die hadden er bijna geen en toch stierven ze niet. Veel gevallen van leververvetting obesitas en pancreas problemen komen pas door het eten van granen, de dag van vandaag bijna pure suiker.

Lees meer