thinkstock

Waarom zelfs één blikje light frisdrank al te veel is

Frisdrank, het is ongezond en slecht voor de lijn. Maar stoppen met frisdrank drinken vinden we vaak niet evident. Toch denk je beter twee keer na voor je een blikje light frisdrank opent. Een studie toont aan dat de light versie van jouw favoriete drankje vaak nog slechter is voor de gezondheid.

Denk je dat je een goede en gezondere keuze maakt door te kiezen voor de light versie van frisdrank? Dat is dus niet zo. Een onderzoek dat gepubliceerd werd in het magazine van the American Heart Association toont aan dat wanneer je zelfs maar één blikje light frisdrank per dag drinkt, je tot drie keer meer kans hebt om later dement te worden. Daar komt dan ook nog eens bij dat je ook drie keer meer kans maakt op het krijgen van een beroerte. 

Vreemd genoeg vonden de onderzoekers geen link tussen de aandoeningen en het drinken van gewone gesuikerde frisdrank. Maar dat wil niet zeggen dat je nu meteen moet overstappen op de gesuikerde variant van je favoriete drankje. De onderzoekers zeggen dat beide types drank nog steeds schadelijk zijn voor ons lichaam.

Minder suiker is niet minder ongezond
"We weten dat minder suiker een belangrijke strategie is om een goede levenstijl en een gezond lichaamsgewicht te promoten, maar mensen moeten nog steeds opletten bij het drinken van gesuikerde drankjes." Vertelde dokter Rachel K. Johnson aan het Amerikaanse tijdschrift.

De boodschap is duidelijk: drink gewoon zoveel mogelijk water. Je mag natuurlijk af en toe afwisselen met frisdrank. Maar probeer gewoon niet elke dag naar zo'n blikje te grijpen.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Marc Geerts

    En maar raden en gissen. Drink waar je zin en smaak in hebt en laat die gestudeerde pummels maar water drinken ....is dat wel gezond?

Lees meer