E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet?
Shutterstock E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet?

Exclusief voor abonnees

Wat is bewerkt voedsel en is het echt zo slecht voor je?

E-nummers, de hulpstoffen die worden toegevoegd aan ons voedsel, zitten al een tijdje in het verdomhoekje. De boodschap van talloze boeken en blogs is dan ook om bewerkt voedsel te mijden. Jij en je ­lichaam zouden er als herboren uitkomen, met meer energie, minder hoofdpijn en een sterker immuunsysteem. Maar wat is bewerkt voedsel eigenlijk? En is het echt zo’n troep?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bruno Draulans

    Granen zijn niets meer van de granen van 100 jaar geleden. Genetisch gemanipuleert. Bloem daarvan is aangevuld met synthetische stoffen en zorgen voor glutenintoleranties. Melkprodukten zitten in hetzelfde vaarwater, zeker koeienmelk, waar wij niet tegen kunnen. Dan nog de slechte suikers, waar wij aan verslaafd zijn. De mens moet selectief zijn in wat zij eet en kiezen wat het minst schadelijk is.

  • pol van de velde

    Al wat we tegenwoordig eten is ofwel bewerkt met gif of verpakt in gas. Boontjes die van Zaïre komen en goedkoper zijn dan die van België, hoe zou dat toch komen? Meestal zijn ze nog lekkerder ook. Groenten worden soms weken of maanden in frogo's bewaard.

Lees meer