E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet?
Shutterstock E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet?

Exclusief voor abonnees

Wat is bewerkt voedsel en is het echt zo slecht voor je?

E-nummers, de hulpstoffen die worden toegevoegd aan ons voedsel, zitten al een tijdje in het verdomhoekje. De boodschap van talloze boeken en blogs is dan ook om bewerkt voedsel te mijden. Jij en je ­lichaam zouden er als herboren uitkomen, met meer energie, minder hoofdpijn en een sterker immuunsysteem. Maar wat is bewerkt voedsel eigenlijk? En is het echt zo’n troep?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bruno Draulans

    Granen zijn niets meer van de granen van 100 jaar geleden. Genetisch gemanipuleert. Bloem daarvan is aangevuld met synthetische stoffen en zorgen voor glutenintoleranties. Melkprodukten zitten in hetzelfde vaarwater, zeker koeienmelk, waar wij niet tegen kunnen. Dan nog de slechte suikers, waar wij aan verslaafd zijn. De mens moet selectief zijn in wat zij eet en kiezen wat het minst schadelijk is.

  • pol van de velde

    Al wat we tegenwoordig eten is ofwel bewerkt met gif of verpakt in gas. Boontjes die van Zaïre komen en goedkoper zijn dan die van België, hoe zou dat toch komen? Meestal zijn ze nog lekkerder ook. Groenten worden soms weken of maanden in frogo's bewaard.

Lees meer