thinkstock

Wist je dat ... je ook de pit van een avocado moet eten?

Dat avocado heel gezond is wisten we al, maar de superfood blijkt nog meer verborgen antioxidanten te bezitten dan we dachten. Doorgaans belanden die in de vuilnisbak, want het is de pit van de groene vrucht die tot 70% van de gezonde voedingsmiddelen bevat. Zo eet je die vitaminebom, zonder je tanden erop stuk te bijten.

De gezonde vetten van een avocado zijn hoe dan ook een pluspunt, maar een extra energieboost vind je in het hart van de vrucht. Een avocadopit bevat meer oplosbare vezels dan havermout, helpt cholesterol te verlagen en beschermt tegen virale en bacteriële infecties. Erg welkom nu de eerste snotteraars overal opduiken. De oplosbare vezels in de pit helpen ook bij verteerproblemen of darmaandoeningen.

Hoe eet je zo'n pit op?

Eerlijk is eerlijk: de pit zo opeten zal niet meteen een smakelijke ervaring zijn. Behalve dat je er je tanden op stuk bijt, is de smaak nogal bitter en scherp. De makkelijkste manier om toch die antioxidanten binnen te krijgen is de pit in vier kwartjes snijden en daarna te mixen in de blender. Dat poeder kan je dan mengen onder een smoothie. Om de scherpe smaak niet te fel te laten doorkomen mix je best met uitgesproken smaken, zoals bessen, spinazie of ananas. Een halve pit is een goede hoeveelheid voor één smoothie. Recepttip: probeer eens deze exotische, bitterzoete smoothie.

Avocadosmoothie met peer en mango

Ingrediënten:
- 2,5 kop water of (amandel)melk
- 1 rijpe peer
- 1/2 mango
- 1/2 gemixte avocadopit
- enkele blaadjes spinazie
- een eetlepel chiazaad of lijnzaad


Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer