Koken met asperges moeilijk? Deze snelle quiche met het witte en groene goud is een makkie

De Belgische asperges zijn op hun lekkerst deze maand en nee, je hoeft echt geen topchef te zijn om iets heerlijks met ze te maken. In deze poepsimpele quiche spelen witte én groene asperges de hoofdrol. Klaar in een wip!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)
150 g groene asperges
150 g witte asperges
2 rollen kruimeldeeg
1 ei
250 g ricotta
100 g rauwe ham
50 ml room
50 ml melk
handvol basilicumblaadjes, fijngesneden
2 el fijngehakte bieslook
peper en zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol beide stukken kruimeldeeg uit tot 1 grote lap van 5 mm dik en bekleed er een bakvorm van 20 op 30cm mee. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen of ongekookte rijst. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en papier en zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.

2. Maak de asperges schoon. Klop het ei met de ricotta, room en melk los. Voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout.

3. Leg de ham op de taartbodem. Schep er het ricottamengsel op en strijk mooi uit. Verdeel er de asperges over en zet de taart nog eens 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

Lees meer