Veerle Colle

Mei Plasticvrij: zo ga je om met ongewenste post

Mei Plasticvrij gaf dinsdag het startschot en samen werken we aan een betere wereld met minder afval. Elke week geeft NINA samen met zero waster Veerle Colle een ecologische tip! 

We kennen het allemaal. Je opent die brievenbus en die zit propvol met duizenden reclamefolders. Jij hebt al heel de week zo je best gedaan om geen plastic te kopen en te hergebruiken, en toch komt er zo ongewenst afval binnen. 

Veerle Colle weet raad: "Een sticker "geen reclame" doet niet altijd 100% zijn werk en de brochures zitten ook nog vaak in plastic! Schrijf daarom de organisaties vriendelijk aan om je post stop te zetten of vraag naar de digitale variant. Organisaties hebben hier geen probleem mee: zij sturen jou liever géén post dan te weten dat het weggegooid wordt. Het kost voor hen ook geld. Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties die online ook alle info ter beschikking hebben. Aarzel niet en schrijf ze aan! Dit is een operatie van lange duur, maar het helpt. Doe dit niet alleen thuis, maar stel het ook voor bij het bedrijf waar je werkt."

Meer weten over Veerle's tips? Neem dan een kijkje op haar platform. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sabine Van de Kerkhove

    Er mogen stickers ophangen maar de postbode blijft soms 2-3 gelijke folders in de bus steken omdat we einde van het ene dorp wonen en een stuk verder begint de andere gemeente. Zijn zak moet leeg vooraleer aan de volgende lading te beginnen dus 1 oplossing dumpen in de laatst bus !!!!!!

  • Luc Deville

    Hoe kan ik van die katernen afkomen die mij niet interesseren ( vooral bij de zaterdagkrant) en dus voor mij nutteloos zijn en enkel dienen om mijn stapel oud papier te vergroten.

Lees meer