kos

Naar de cinema als eerbetoon aan Prince

Op 21 april gebeurde wat niemand had verwacht: muziekicoon Prince werd dood aangetroffen. Wie nood heeft aan nog een laatste eerbetoon aan 'His Royal Badness' kan morgenavond en zondag 1 mei naar de Kinepolis afzakken.

Daar zullen ze immers - om de overleden popster te eren - de film 'Purple Rain' uitzenden. Een prent uit 1984 waarin Prince zelf de hoofdrol had. De film sleepte een Oscar in de wacht voor, hoe kan het ook anders, beste soundtrack.

In de film mamken we kennis met 'The Kid' (vertolkt door Prince) die er alles aan doet om niet zoals zijn vader te eindigen: een mislukte pianist die zijn vrouw mishandelt. Verliefd op zijn grote liefde Apollonia, probeert The Kid de spanningen binnen zijn relatie en eigen band 'The Revolution' te beperken tot een minimum.

Praktisch: Op donderdag 28 april en zondag 1 mei om 20u wordt de langspeelfilm 'Purple Rain' vertoond in alle Kinepolis bioscopen. Kinepolis Leuven zendt 'Purple Rain' enkel op donderdag 28 april uit. Een ticket kost €7,00 en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

Lees meer