Shutterstock

5 lekkere ontbijtjes voor kinderen

Onrustwekkend nieuws eerder deze week: steeds meer kinderen in ons land raken ondervoed door té gezonde voeding. Vooral kinderen van hoogopgeleiden zijn de dupe, omdat melk, boter en brood vaak radicaal van het menu geschrapt worden. Met deze 5 ontbijtjes help jij je kind aan een goede start.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is een cliché als een huis, maar daarom niet minder waar. Je kind een lekkere start geven hoeft echter niet moeilijk te zijn. Met deze 5 ideetjes helpen we je alvast op weg.

1. Brood met chocoladepasta
Af en toe een simpele boterham met choco kan echt geen kwaad. Kinderen hebben nu eenmaal meer calorieën nodig om te groeien, en aan calorieën is er in choco geen gebrek. Een boterham met chocopasta vinden de meeste kinderen niet alleen lekker, hij is ook snel klaar en supermakkelijk tijdens de drukke ochtendspits.

2. Volkorenbrood met fruit
Ook fruit doet het goed als broodbeleg. Besmeer een volkorenboterham met cottage cheese en bedek vervolgens met aardbeien of banaan. Serveer met een glas (vers geperst) fruitsap.

3. Ei-banaan pannenkoek
Mag het wat feestelijker zijn, dan is een pannenkoek met ei en banaan een lekker alternatief. Prak een rijpe banaan en kluts er twee eieren doorheen. Bak vervolgens in de pan goudbruin. Voor wat extra knapperigheid kan je ook altijd wat havervlokken door het beslag mengen. Lekker met wat bruine suiker of ahornsiroop en een glas melk.

4. Yoghurt met muesli
Ook yoghurt met muesli is snel en lekker. Doe wat volle yoghurt in een kom, voeg er muesli aan toe en snijd er verschillende soorten fruit door voor een lekker, vers en gevarieerd ontbijt.

5. Wentelteefjes
Perfect voor een uitgebreid ontbijt tijdens het weekend zijn wentelteefjes. Meng 200 ml melk, 2 eieren en 50 gram suiker met elkaar in een kom. Doop hierin je brood tot het vochtig is langs beide kanten en bak met wat boter in de pan goudbruin. Lekker met een laagje witte of bruine suiker of een beetje ahornsiroop.

Lees meer