-
vtm -

Aan tafel! Loïc maakt cavatelli met pesto, witte bonen en mozarellabolletjes

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN (3 personen)

500 g ongepelde garnalen

500 g witte asperges

750 ml volle melk

500 g vastkokende aardappelen

1 sjalot

1 blad laurier

1 takje tijm

boter

4 eieren

1 handvol peterselie

BEREIDING

• Pel 500 g garnalen. Bak de pantsers in olijfolie.

• Snijd de achterkant van de asperges en schil ze.

• Snijd de achterkant fijn en voeg de schil en de achterkant toe aan de pantsers.

• Voeg 750 ml volle melk toe en laat inkoken.

• Breng gezouten water aan de kook en kook de asperges in 6 minuten gaar.

• Schil de vastkokende aardappelen, snijd ze in stukken en snijd een sjalot fijn.

• Houd het kookvocht van de asperges bij wanneer deze gaar zijn.

• Stoof de sjalot aan in boter. Voeg de aardappelen en tijm en laurier toe.

• Zet de aardappelen onder met het kookvocht van de asperges. Laat koken met het deksel op de pan.

• Giet de melk door de zeef.

• Klop 4 eieren los en snipper 1 handvol peterselie.

• Bak de eieren in boter en voeg de peterselie toe.

• Kruid met peper en zout en voeg wat van de melk toe.

• Mix de melk tot ze schuimig wordt.

• Serveer de asperges met de aardappelen, mimosa van ei en grijze garnalen.

 • Werk af met wat melkschuim.

Lees meer