2
thinkstock

Cocktails slurpen voor zoetekauwen: de Strawberry Crush met Licor 43

Gin-tonic spant nog steeds de kroon in cocktail-land, maar misschien ben jij niet zo'n fan van de bittere smaak van dit hippe drankje. Voor de fans van mierzoete cocktails zit je met deze Strawberry Crush 43 aan het goede adres. Spaanse, zoete likeur met verse aarbeien én een scheutje wodka, wat wil een cocktailliefhebber nog meer?

"Licor 43" (Spreek uit op zijn Spaans: "Licor Cuarenta Y Tres") is een zoete Spaanse likeur die op zichzelf ook al lekker smaakt met een ijsblokje. De naam is afkomstig van de maar liefst 43 ingrediënten die de likeur bevat, en de smaak neigt naar vanille. Het geheime recept zou naar verluidt al eeuwenlang worden doorgegeven binnen een Spaanse familie.

Dat deze cocktail met Licor 43 erg zoet smaakt wil niet zeggen dat hij voor doetjes is: naast de likeur komt er ook een flinke scheut wodka bij kijken, wat het drankje best pittig maakt. De lekker frisse aardbeien en het vleugje basilicum maken het zomerse geheel af.

Dit heb je nodig voor een cocktail:
- 50 ml Licor 43 
- 20 ml wodka
- Sap van een halve limoen 
- 8 blaadjes basilicum 
- Een scheutje witte balsamico azijn 
- 4 aardbeien, 1 voor de garnering 
- crushed ijs 

1. Plet drie aardbeien met vijf blaadjes basilicum en het scheutje azijn op de
    bodem van je glas (of cocktailshaker).
2. Voeg de alcohol (likeur en wodka) en het limoensap toe en meng goed
    met wat ijs.
3. Werk af met de aardbei en de basilicumblaadjes voor de garnering.

2
kos

Lees meer