3
via REUTERS

Coronabestendig restaurant in Zweden heeft maar één stoel

Coronabestendiger kan het bijna niet. Een tijdelijk restaurant in de dunbevolkte Zweedse regio Värmland heeft maar één stoel aan een tafeltje en die staan ook nog eens midden in een weiland.

Het openluchtrestaurant kent ook geen bediening. Het eten komt in een mand aan een draad vanuit de keuken door een raam naar de tafel. Het eerste mandje bevat een drankje, aldus initiatiefnemer en chef-kok Rasmus Persson. Hij en zijn partner Linda Karlsson kwamen op het idee voor een solorestaurant toen zij eerder dit jaar haar ouders op bezoek hadden en voor hen buiten door het raam een maaltijd serveerden.

Het restaurant Bord för En (Tafel voor Een) verwelkomde inmiddels zijn eerste gast. De rest van mei is volgeboekt. In juni en juli is de tafel soms nog te reserveren. Er is bescherming tegen regen.

In tegenstelling tot veel andere landen zijn de restaurants in Zweden niet dichtgegaan tijdens de coronacrisis. Er moet wel afstand worden gehouden.

Lees ook:

Zweden betaalt hoogste prijs: dodentol drie keer hoger dan Denemarken, Finland en Noorwegen samen

3
via REUTERS
3 Zweedse cafés (zoals hier in hoofdstad Stockholm) en restaurants mochten gewoon openblijven.
VIA REUTERS Zweedse cafés (zoals hier in hoofdstad Stockholm) en restaurants mochten gewoon openblijven.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alex Millian

    En de mensen die zijn eten gekookt hebben dan... En degene die de groenten en vlees geleverd hebben dan... "coronabestendig" niet moeilijk dat we falen als iedereen hier niet verder denkt dan zijn neus lang is.

  • Frans Peeters

    Neen in Zweden zijn alle restaurants open en zijn de besmettingen minimaal

Lees meer