3
Instagram Girls with Gluten

Deze dames hebben het niet zo met de glutenvrije hype

Glutenvrij eten is tegenwoordig een echte hype, hoewel al meerdere malen werd aangetoond dat een leven zonder gluten alleen aan te raden is als je ook daadwerkelijk een coeliakiepatiënt bent. Als tegenreactie op de trend post het Instagram-account 'Girls with Gluten' dagelijks foto's van (hete) vrouwen met glutenrijk voedsel in de hand. Heer-lijk.

Naar schatting lijdt één op 200 Belgen aan coeliakie of glutenintolerantie, goed voor zo'n 55.000 mensen. Een stijgend aantal, maar daarnaast is glutenvrij eten ook een ware hype geworden. Heel wat celebs zoals Gwyneth Paltrow en Zooey Deschanel eten al jaren geen gluten - de groep eiwitten die in bepaalde graansoorten zoals tarwe en gerst zitten - meer en het boek Broodbuik, waarin Amerikaanse cardioloog William Davis beweert dat gluten schadelijk voor de gezondheid zijn, is een internationale bestseller. Met als gevolg dat iedereen ietwat hip tegenwoordig geen gluten meer eet.

Diëtisten daarentegen blijven bij hoog en laag beweren dat een glutenvrij dieet alleen aan te raden is als je ook daadwerkelijk een coeliakiepatiënt bent. Zo vertelde Michaël Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen eerder aan De Morgen dat een glutenvrij dieet voor iemand die niet glutenintolerant is zelfs nadelige gevolgen kan hebben. Stilaan hebben ook meer en meer 'gewone mensen' het gehad met de opgeklopte hype, en dat resulteert zich onder andere in het Instagram-account 'Girls with Gluten'.

Dagelijks post een nobele onbekende er foto's op van vrouwen die glutenrijk eten verorberen. Denk maar aan pizza, donuts en meer lekkers. Het kijken waard!

3
Instagram Girls with Gluten
3
Instagram Girls with Gluten

Girl braces herself for hit of gluten @jessieedington #girlswithgluten

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Girls practice the gluten pout @chessydigaloma #girlswithgluten

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Girl breaks circle of trust with gluten @sasssaf #girlswithgluten

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Lees meer