Beeld ter illustratie.
Joost Hoving Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Deze producten zijn nog perfect eetbaar na de houdbaarheidsdatum

In 2018 ging er in totaal 907.000 ton voedsel verloren, blijkt uit cijfers van de Vlaamse monitor van voedselverlies. Vooral het aandeel van gezinnen liegt er niet om: zij zijn verantwoordelijk voor 241.000 ton verspild voedsel. Vaak heeft dit te maken met de houdbaarheidsdatum. Als die datum verstrijkt zijn we geneigd het product in de vuilbak te kieperen, terwijl de meeste voedingswaren nog perfect eetbaar zijn. Wij zochten uit wat je echt moet weggooien en wat je gerust langer kan bewaren.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gino Denil

    Veel vervelender zijn die producten die hun houdbaarheidsdatum niet eens halen. Mooi ogende perziken die na twee dagen al beschimmelen. Verpakte kaas en bio burgers waar in ongeopende verpakking een week voor de vervaldatum schimmel op ontwikkelt. Lijkt steeds meer voor te komen.

  • Daniel Wouters

    Ja,ja,en op versleten banden kan je ook nog rijden totdat! de producenten nemen hier hun verantwoordelijkheid,de consument moet zijn verstand gebruiken,maar wanneer je een vervallen product gebruikt voor een groep bv scouts kamp ben je wel verantwoordelijk voor de gevolgen,dit artikel is weerom een verkeerd signaal.

Lees meer