Twitter @HeinzUK

Durf jij te proeven? Heinz lanceert ijs met ketchup- en mayonaisesmaak

Mag het deze zomer eens wat anders zijn dan een bolletje vanille of mokka, als verkoeling? Voedselproducent Heinz deelt het recept om ijs te maken met de smaak van ketchup, mayonaise en andere sauzen. 

Tegen een ijsje zeggen we nooit nee. Alhoewel. Bij de nieuwste bolletjes van Heinz hebben we zo onze twijfels. De voedingsreus brengt deze zomer doe-het-zelfpakketten uit om ijs te maken. Die zijn logischerwijs gebaseerd op hun eigen sauzen: ketchup, mayonaise, barbecuesaus, en de zogenoemde salad sauce en saucy sauce. 

(Lees verder onder de foto.)

Voorlopig worden de pakketten enkel in Groot-Brittanië geleverd. In afwachting tot ze ook bij ons verkrijgbaar zijn, deelt Heinz de recepten van de ijsjes op z’n website. Zo kunnen we onze smaakpapillen toch al eens op de proef stellen. 

Benodigdheden voor ketchupijs (voor 4 personen)

• 200g volle room

• 170g gecondenseerde melk

• 70g volle melk

• 70g ketchup

Bereiding

1. Laat alle ingrediënten minstens een uur afkoelen in de koelkast. 

2. Meng alle ingrediënten in een kom en mix het geheel zachtjes. Je kan handmatig aan de slag gaan, of een klopper gebruiken. 

3. Als alles goed gemengd is, begin je geleidelijk aan sneller te mixen. Hiervoor gebruik je het best wél een toestel, of doe het zo snel als je kan. 

4. Blijf aan een snel tempo mixen tot je pieken krijgt in het mengsel. Als je de kom ondersteboven houdt, mag het goedje er niet uitvallen. 

5. Laat het nog minstens drie uur opstijven in de diepvries, et voilà, je bent klaar om te proeven. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    Het klinkt niet echt appetijtelijk. Ijs associeer ik met zoete of frisse smaken. Maar misschien slaat het wel aan? Ooit was er alleen vanillesmaak en waren aardbei, chocolade, pistache en mokka revolutionair. En kijk wat er nu allemaal bestaat. Dat gezegd zijnde, ik zie het mezelf niet bestellen.

  • Dirk Peeters

    Niets te maken met durven. De echte vraag is of je die troep wilt eten?

Lees meer