Comfortfood deluxe: dit is het ultieme recept voor de ultieme stamppot

Stamppot met ei, zure room en garnalen is een oer-Hollands gerecht, maar ook hier in Vlaanderen geliefd als ‘tatjespap’. Comfortfood van de bovenste plank en zó easy. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kg vastkokende aardappelen
400 g spinazie
scheutje azijn
4 eieren
2 el zure room
klontje boter
peper en zout
snufje nootmuskaat
200 g grijze garnalen

Zo maak je het:

1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten in gezouten water. Voeg tijdens de laatste minuut de spinazie toe aan de kookpot.
2. Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 minuten koken.
3. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier.
4. Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp samen met de zure room en een klontje boter tot een grove stamppot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5. Verdeel de stamppot over borden. Serveer telkens met een gepocheerd eitje en werk af met grijze garnalen. 

Meer comfortfood? Probeer dan deze ovenschotel met prei!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer