Heerlijk tussendoor of als aperitiefje 's avonds: gazpacho van watermeloen

Meenemen in een drinkfles als lunch of serveer het 's avonds als aperitiefhapje voor de maaltijd. De klassieke koude tomatensoep uit Spanje krijgt een make-over met watermeloen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig:
- 200 g watermeloen, in blokjes + wat extra om te garneren
- 2 rijpe tomaten, grof gehakt
- 1 rode paprika, grof gehakt
- 1 ui, grof gehakt
- 1 teentje look, geperst
- handvol koriander + extra om te garneren
- 2 sneetjes wit brood
- 2 el azijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 200 ml passata
- rietsuiker
- peper & zout  

Zo maak je het:
Stap 1: Doe alle versneden fruit en groenten in een mengkom. Doe er de olijfolie bij, samen met het tomatensap en de azijn.
Stap 2: Snij de korsten van het wit brood, scheur in stukjes en doe, samen met de koriander in de kom. Roer alles om. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet een tweetal uren in de koelkast.
Stap 3: Mix alles in een blender. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat rietsuiker. Mix nog even door. Schep de soep in kommetjes en werk af met stukjes meloen en koriander.

Tip: Schep er nog een lepeltje zure room op.

Lees meer