Move over, Driekoningentaart: deze snelle sinaasmadeleintjes met chocoladejasje bevatten óók een verrassing

Driekoningen, Driekoningen, geef mij een nieuwe... guilty pleasure! En ineens ook een nieuwe manier om de kleintjes te verrassen met lekkers. Frisse madeleintjes met sinaasappelzeste en een chocoladejasje vervangen de ouderwetse taart, en dankzij een geniepige hazelnoot hier en daar, kunnen de gelukkige vinders nog steeds tot koning(inn)en gekroond worden.

Wat heb je nodig? (Ingrediënten voor 12 madeleintjes)

100 g boter
2 eieren
80 g suiker
8 g vanillesuiker
1 el honing
Snufje zout
Zeste van ½ sinaasappel
100 g zelfrijzende bakmeel
100 g pure chocolade
hazelnoten 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een laag vuur. Laat eventjes afkoelen.
2. Klop de eieren, met behulp van een keukenrobot of een mixer, samen met de suiker, de vanillesuiker, de honing, een flinke snuf zout en de zeste van sinaasappel luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem en meng onder het eiermengsel en voeg vervolgens al roerend de gesmolten boter toe.
3. Vet de madeleinevorm in met boter. Vul de vorm met het deeg en verstop in een van de madeleintjes een hazelnoot. Schuif de vorm vervolgens in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de madeleintjes uit de oven en laat eventjes afkoelen.
4. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de madeleintjes een voor een tot de helft in de chocolade en besprenkel met de hazelnoten. 

Zin in meer dessert? Bekijk hier het filmpje van Speculoos-mascarponemousse.

Lidl

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer