Stoot deze gepimpte steak friet de klassieke versie van de troon?

Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras en aioli een waardige vervanger zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 rumsteaks
4 bloemige aardappelen
1 sjalot, in ringen
20 g Parmigiano Reggiano, geraspt
1 el peterselie, fijngehakt
80 g rucola
olijfolie
peper en zout

Voor de aioli:
3 teentjes knoflook, geperst
1 eidooier
100 ml olijfolie
3 el mayonaise

Zo maak je het:

1. Voeg de look samen met de eidooier en de olijfolie onder de mayonaise en meng goed. Zet koel.
2. Schil de aardappelen en snijd in fijne plakjes. Snijd de plakjes nog eens verder in smalle reepjes (= steppegras). Spoel de aardappelen onder koud stromend water en dep goed droog.
3. Kruid de steaks met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Grill ze 4 à 5 minuten langs elke kant. Hussel de rucola met het sjalotje, een scheutje olijfolie, peper en zout.
4. Bak het steppegras goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en de peterselie. Snijd de steaks in plakjes, verdeel ze over de borden en werk af met de rucola. Geef er het steppegras en de aioli bij.

Mag het nog iets anders zijn? Probeer dan onze everzwijnsteak!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Apatride

    Geef mij maar een klassieke Béarnaise of groene pepersaus bij

  • jos indigne

    Ik eet max 1 keer de maand steak , er is veel vlees dat ik lekkerder vind

Lees meer