Van dit oldskool winters stoofpotje met stoofvlees en pompoen krijg je het lekker warm

Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Gooi wat stoofvlees, pompoen, wortel en ander lekkers een pot in, laat een uur sudderen, et voilà: hartverwarmende verwennerij op tafel. We maken trouwens een extra grote portie, voor extra veel genot.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

500 g rundsstoofvlees
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl paprikapoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl cayennepeper
70 g tomatenpuree
1 butternut, geschild & in blokjes
2 wortelen, geschild & in plakje
8 krielaardappelen, geschild & gehalveerd
30 g pistachenoten, fijngehakt
handvol koriander
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Schroei het rundsstoofvlees dicht in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan.
2. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak glazig. Voeg de gedroogde kruiden en de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
3. Doe de pompoen, de wortelplakjes en de aardappelen in de pan en roerbak 5 minuten mee. Doe er het vlees weer bij. Giet er een halve liter water bij en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Vries het stoofpotje in porties in.
4. Laat uit de vriezer ontdooien, warm opnieuw op en werk af met de pistachenoten en de koriander.

Pompoen over? Combineer het dan met dit lamskroontje!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andre Vanwaeyenberghe

    van alle eten krijgt men warm, ook van ijsroom, want dat een gevolg van de spijsvertering

Lees meer