Zo simpel, zo zomers en zo gezond: dit is het perfecte slaatje voor bij de barbecue

Bij barbecue horen slaatjes en wij hebben er eentje met avocado en mozzarella dat je bijna doet vergeten dat er vlees op tafel staat. Zó simpel, zó zomers en zó gezond: what’s not to like?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 kippenbrochetten
4 avocado’s
15 gekleurde kerstomaatjes, gehalveerd
300 g mozzarella bolletjes
bosje basilicum
1 teentje knoflook
2 el honing
1 tl bruine suiker
6 el azijn
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Pel de knoflook. Mix de basilicumblaadjes fijn met de look en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
2. Doe de tomaten samen met de mozzarella in een kom en meng er de basilicumolie onder. Zet koel.
3. Bak de brochetten op de barbecue of in een grillpan goudbruin en gaar. Verwarm de honing met de suiker en de azijn en laat wat inkoken. Snijd de avocado’s in de lengte door en verwijder de pit. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper en zout en leg ze 3 minuten met de snijkant op de barbecue of in een grillpan.
4. Lepel het caprese mengsel in de avocadohelften en bedruppel met de honingsiroop. Werk af met extra basilicumblaadjes. Serveer bij de brochetten.

Zin in meer gezond en lekker eten? Dit Grieks sla’tje met feta is overheerlijk!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer