thinkstock

Fondue met kerst? Dit zijn de 'fondues' en 'fondon'ts'

Met de feestdagen worden er traditioneel weer heel wat fonduestellen van de zolder of kelder gehaald. Gezellig, maar ook niet helemaal ongevaarlijk, met hete olie en rondslingerende elektriciteitsdraden. Danira Boukhriss en Kobe Ilsen gingen voor het programma Over Eten op Eén hun licht opsteken bij een brandweerman, die hen de 'fondue's' en 'fondon'ts' van het fonduen uitlegde.

Wie kan er beter weten dan een brandweerman wat de gevaren zijn van een avondje fonduen? Danira en Kobe staken hun fonduestel aan, de brandweerman vertelt wat ze juist of fout deden. Zijn tips:

- Let op met rondslingerende kabels van het fonduestel. Zorg ervoor dat de kabel zo kort mogelijk is zodat er niemand over struikelt, of maak hem vast.

- Doe één vleesje tegelijk op je stokje. Te veel vlees zorgt voor opspattende olie en het gevaar voor brandwonden.

- Schakel het apparaat meteen uit na gebruik. Zo vermijd je dat de olie oververhit raakt en brandgevaar ontstaat.

- Onstaat er toch brand? Gebruik dan in geen geval water of een natte of vochtige doek, die de situatie kunnen verergeren. Voorzie in plaats daarvan een blusdeken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer