vtm
vtm vtm

Heerlijk! Loïc maakt varkenswangetjes met knolselderpuree

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij varkenswangetjes met knolselderpuree. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN

500g varkenswangetjes

12 zilveruien

3 dikke sneden spek

tijm

laurier

bloem

glas witte wijn

rundsbouillon

½ knolselder

3 aardappelen

12 jonge wortelen

BEREIDING

1. Laat de zilveruien 5min weken in water.

2. Snijd het spek in blokjes.

3. Kruid de varkenswangetjes langs beide kanten met peper en zout.

4. Bak aan in boter.

5. Schil de zilveruien.

6. Haal de varkenswangetjes uit de kookpot en voeg het spek en de ui toe.

7. Voeg de varkenswangetjes weer toe en voeg wat bloem toe.

8. Blus met een glas witte wijn.

9. Zet onder met rundsbouillon en voeg tijm en laurier toe.

10. Laat minstens 2u stoven met het deksel op de pot.

11. Schil een halve knolselder en snijd in grove stukken.

12. Schil drie aardappelen en snijd in grove stukken.

13. Spoel ze en laat koken in gezouten water.

14. Haal het loof van de wortelen en maak ze proper met je mes.

15. Spoel ze en bak aan in boter.

16. Voeg laurier en tijm toe.

17. Zet onder met rundsbouillon en laat 10min stoven met het deksel op de pot.

18. Giet de knolselder en de aardappelen af.

19. Voeg boter toe en stamp fijn tot een puree.

20. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

21. Werk het gerecht af met zwarte peper en wat peterselie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer