3 Freakshakes
La Promesa Freakshakes

Ken je deze smakelijke trend al? Freakshakes, nu ook in België!

Ze komen overgewaaid uit Australië en ook in Londen zijn ze al heel erg hip: de freakshakes. Het zijn nogal groot uitgevallen milkshakes die naar hartelust versierd worden met nog meer zoetigheden. Perfect voor Instagram, maar trek er wél een paar uurtjes voor uit om te vertereren. Nu kan je ze ook in België vinden.

Je hebt vast al genoten van een latte of chocolademelk die nog een hele laag lekkers krijgt, denk maar aan Oreos, smarties, stukjes speculoos of marshmallows. Nu kan je ook met een milkshake hetzelfde doen. De hype van freakshakes werd - hoe kan het ook anders - verspreid via Instagram. Want zeg nu zelf: van zo'n foto valt je mond open!

Timothy Debeir en Paola Sales uit Zele zagen wel iets in de trend, en serveren nu ook freakshakes naast hun klassieke gins of cocktails in hun bar la Promesa. Paola legt uit hoe je een goede freakshake maakt:

"Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in of op een freakshake. Een hele donut op je mason jar (zo'n retroglas met handvat), stukken brownie of oreo, roze snoepjes op een aardbeiensmoothie. Het is leuk als je in een zelfde kleurenpalet en smakenpalet blijft: chocoladerepen en marshmallows op een vanille-, banaan- of chocolademilkshake bijvoorbeeld. Spuit eerst nog wat slagroom op de milkshake, zo blijft je versiering beter steken."

Nog een paar tips als je het freakshake-avontuur aangaat: dit is meer dan een tussendoortje, je bent er echt wel eventjes 'zoet' mee. En vraag om voldoende keukenrol of vochtige doekjes (ja, zoals bij kreeft) als je het avontuur proper wil beëindigen.

3 Candycrush: een milkshake met aardbei afgewerkt met snoepjes
La Promesa Candycrush: een milkshake met aardbei afgewerkt met snoepjes
3 Hoe begin je hier aan?
La Promesa Hoe begin je hier aan?

Lees meer