rv

Kluns in de keuken? Via dit nieuwe online platform huur je een hobbykok aan huis in

Met het gigantische succes van de kookboeken van Ottolenghi, Sandra Bekkari en consoorten vergeten we haast dat er ook nog mensen zijn die helemaal niet goed zijn in koken. Of daar simpelweg vaak geen zin of tijd voor hebben. Het nieuwe online platform HomeChefs biedt een oplossing. 

“Mensen hebben ‘s avonds geen tijd meer om te koken en heel wat hobbykoks zoeken juist een manier om hun hobby uit te voeren door eten op voorhand te bereiden of bij anderen thuis te komen koken”, aldus Louis Ballegeer, CEO van KlaarIsKees.be, het boekingsplatform dat uitpakt met het nieuwe concept. “Daarom hebben we besloten om met HomeChefs een apart platform voor hen op te richten.”

HomeChefs biedt amateurkoks de mogelijkheid om hun maaltijden aan te bieden aan mensen die bij hen in de buurt wonen. Meer dan 3.000 Vlaamse keukenprinsen en -prinsessen vonden al hun weg naar het platform. “Persoonlijk contact speelt een grote rol bij mensen die een beroep willen doen op een hobbykok. Dezelfde klanten keren vaak terug naar dezelfde chef”, legt Chelsey Debecker, projectleider van HomeChefs uit. Via een prijslijst stellen hobbychefs maaltijden voor die besteld kunnen worden via de chatmodule op de website. Betalingen verlopen via de website waardoor de hobbykoks op een legale en verzekerde manier onbelast bijverdienen.

“Omdat de homechefs koken op basis van het aantal bestellingen, zitten ze nooit met overschotten. Van voedselverspilling is dus geen sprake”, voegt Debecker toe. “Bovendien zijn hobbykoks dagelijks bezig met koken waardoor hun maaltijden vaak gezonder en specialer zijn dan de gewone kost.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer