Komt Burger King nu toch naar België?

Burger King lonkt al langer naar België, maar nu wijst alles erop dat de fastfoodketen weldra zijn eerste Belgische restaurant zal openen. Dat meldt De Tijd. Waar de zaak zou komen, is nog een raadsel.

De nieuwe Twitteraccount @BurgerKingBE lanceerde vorige week het bericht dat een eerste zaak op komst is. Die zou de deuren openen op 15 mei. De voorbije jaren deed het gerucht al meermaals de ronde, maar toen bleek het nooit te kloppen.

Toch lijkt het erop dat de fastfoodketen nu wel in ons land zal neerstrijken. Groupe Bertrand, die de keten sinds kort al in Frankrijk uitbaat, paste daar dezelfde marketingstruc toe. In december werd een Twitterbericht gepost om de opening van het eerste Franse restaurant aan te kondigen. Het adres werd geheimgehouden tot een uur voor de opening. De fastfoodzaak, in het Parijse Gare Saint-Lazard, is intussen al de tweede best verkopende vestiging buiten de VS, na de Burger King in de luchthaven van Schiphol.

Voorkeurrecht
Zowel Groupe Bertrand als Burger King zelf wil voorlopig niets bevestigen. Wel laat topman Olivier Bertrand van Groupe Bertrand in een interview op de website Snacking.fr optekenen dat hij  behalve over de licentie voor Burger King in Frankrijk over een voorkeurrecht beschikt voor de buurlanden.

Groupe Bertrand wil dit jaar in Frankrijk nog 25 Burger Kings openen en vierhonderd in de komende tien jaar.

Lees meer