Loïc kookt tortellini met 3 Belgische kazen

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: tortellini met 3 Belgische kazen. 

Meer recepten vind je op VTM Koken.

Ingrediënten

300 gram bloem

3 eieren

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

1 handvol jonge spinazie

achelse blauwe

1 potje ricotta

tomp

tijm

laurier

rozemarijn

vloeibare groentebouillon

witte wijn

20 cl volle room

peterselie

Bereiding

Meng 300g bloem met wat zout. Voeg 3 eieren één per één toe en meng.

Maak een bolletje van het deeg en laat 30 min rusten in de koelkast.

Snijd een sjalot en één teen look fijn en stoof aan in olijfolie.

Voeg een handvol jonge spinazie toe.

Kruid af met peper en zout.

Meng Achelse blauwe, ricotta en tomp.

Hak de spinazie fijn en voeg toe.

Kruid af met nootmuskaat en witte peper en doe in een spuitzak.

Snijd een sjalot en één teen look fijn en stoof aan in olijfolie.

Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.

Voeg vloeibare groentebouillon toe en meng met witte wijn.

Voeg 20cl volle room toe.

Rol de pasta uit en snijd er cirkels uit.

Spuit de vulling in het midden en maak de buitenkant nat met water.

Vouw de pasta toe tot een tortellini.

Kook de tortellini’s in zout water tot ze komen boven drijven.

Haal de resten van de kruiden uit de saus.

Voeg Achelse blauwe en tomp toe.

Meng de saus met pastawater.

Werk af met Achelse blauwe en peterselie.

-
VTM -

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Debrouwer

    De zoveelste tv-kok ! En het dan nog een Meus na-aper. Typisch VTM.

Lees meer