-
vtm -

Loïc maakt een heerlijke maaltijdsoep met zeeduivel

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een witte wintersoep met zeeduivel. 

INGREDIËNTEN

1 bloemkool

2 preien

5 aardperen

2 aardappelen

1 ui

groentebouillon

1 bol look

25cl room

zeeduivel

koolzaadolie

peterselie

BEREIDING

1. Snijd de uiteindes van de prei en snijd overlangs.

2. Spoel de prei grondig.

3. Verwijder de buitenste bladeren van de prei.

4. Behoud het wit van de prei voor de soep.

5. Snijd de bloemkool in grove stukken, houd enkele kleine stukjes apart.

6. Snijd de aardappelen, ui en de aardpeer grof.

7. Doe boter in de kom en voeg de groenten toe.

8. Schil een bol look.

9. Doe in een kom en voeg 25cl room toe.

10. Kruid af met peper en zout.

11. Zet de groenten onder water en voeg wat groentebouillon toe.

12. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

13. Snijd wat groen van de prei fijn en doe in een steelpan.

14. Voeg een bodem water en groentebouillon toe.

15. Voeg de rest van de prei toe aan de soep.

16. Laat de bloemkoolroosjes kort blancheren.

17. Haal de ruggengraat uit de zeeduivel en snijd in blokken.

18. Kruid met peper en zout.

19. Mix de room van look en de coulis van prei.

20. Voeg een handvol peterselie toe aan de coulis.

21. Bak samen met de bloemkool aan in koolzaadolie en boter.

22. Zeef de coulis.

23. Mix de soep en zeef ze.

24. Dresseer en werk af met de zeeduivel, room en coulis.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Melanie Degucht

    Onze 2 tv koks weten waarschijnlijk niet dat "een beetje, met daarna niet teveel" hetzelfde betekend.

  • monique liesenborghs

    In de aflevering van RTL (franstalige versie) maakt hij de soep zonder preicoulis. Heb ik nog al eens gezien in vorige uitzendingen. Verschil of het een franstalig of vlaams gerecht is. Ook onlangs met een stoofpot, met champignons die hij al dan niet apart bakt vooraleer het aan het stoofpotje toe te voegen.

Lees meer