2 Op de kaart van Tony's Chocolonely's restaurant zullen – natuurlijk – allerlei heerlijke chocoladecreaties staan.
Tony's Chocolonely Op de kaart van Tony's Chocolonely's restaurant zullen – natuurlijk – allerlei heerlijke chocoladecreaties staan.

Mekka voor chocoholics: Tony’s Chocolonely opent chocoladerestaurant in Amsterdam

Het bekende Nederlandse chocolademerk Tony’s Chocolonely gaat hard. Het bedrijf was al van plan om een Willy Wonka-waardige fabriek (mét rollercoaster) in Zaandam te bouwen, nu opent het ook een chocoladerestaurant in hartje Amsterdam. En de lekkernijen op de kaart? Die klinken wauw

Vanaf  1 juli staat Amsterdam mee bovenaan op onze citytrip-to-dolijst en dan vooral om er de nieuwe Tony's Chocolonely Chocolate Bar te bezoeken. In de Beurs van Berlage zet het chocolademerk met een hart hun chocoladecreaties letterlijk op de kaart. Het interieur gaat volledig in het typische Tony's-blauw en -rood gehuld en op het menu staan gerechten die vrijwel altijd op een of andere manier een vleug(je) cacao bevatten. 

Bieterballen met chocolade

Natuurlijk vind je er chocolade an sich in overvloed, daar zorgen de taps waar chocolade uit stroomt onder andere voor. Maar je smult er ook van creatievere cacaocreaties. De zoete Tony's Burger is een klepper van jewelste: broodjes van zachte haverchocoladekoek, een ‘eitje’ van marshmallow, een saus van karamel en witte, melk- of pure chocolade erbovenop. Ook leuk zijn de ‘bieterballen’ met mosterd en, o ja, gesmolten chocolade.

Iets meer klassieke chocoladelekkernijen ontbreken natuurlijk niet op de kaart. Er is de shortbread van pecan, karamel en zeezout, geïnspireerd door Tony's bestverkochte chocoladereep. Er zijn s’mores, de Amerikaanse kampvuurklassieker met gesmolten marshmallow en pure chocolade tussen twee biscuitjes. En er zijn bubbelwafels. Toch niet zo’n zoetekauw? Dan heb je er ook keuze uit tosti's, vegaburgers of wraps. Yep, wij voelen de keuzestress ook al. 

2
Tony's Chocolonely

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer