Oosters op je bord! Loïc maakt zalm met roerbakken groenten en rijstnoedels

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gestoomde en gebrande zalm met roerbakken groenten en rijstnoedels. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN:

handvol pindanoten

gember

1 chilipeper

5 tenen look

sojasaus

sesamolie

1 limoen

suiker

1 prei

80 g rijstnoedels

1 paksoi

1 rode paprika

1 lente-ui

2 zalmfilets met vel

koolzaadolie

handvol sugarsnaps

vissaus

verse koriander

BEREIDING:

1. Rooster een handvol pindanoten op een laag vuur.

2. Doe een teen look in de cutter.

3. Voeg 1/3 chilipeper en een duim gember toe.

4. Voeg 2 el sojasaus en ½ el sesamolie toe.

5. Voeg het sap van een halve limoen en 1 kl suiker toe. Mix.

6. Haal de pindanoten van het vuur en laat ze afkoelen.

7. Snijd een stuk prei en 3 tenen look fijn.

8. Frituur de prei en look in koolzaadolie.

9. Kook 80 g rijstnoedels in 3 minuten al dente.

10. Snijd de onderkant en de bladeren van de paksoi.

11. Snijd de bladeren grof en de stengel fijn.

12. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken.

13. Giet de noedels af en laat weken in koud water.

14. Snipper een teen look, een stuk gember en de rest van de chilipeper fijn.

15. Laat de gefrituurde prei en look uitlekken op keukenpapier.

16. Doe wat sesamolie over de zalm en stoom 3 minuten in een stoommandje.

17. Doe de geparfumeerde olie in de pan en roerbak de groenten.

18. Voeg de sugarsnaps toe.

19. Giet de noedels af en doe er wat sesamolie over.

20. Voeg de aromaten toe aan de groenten.

21. Voeg de noedels toe aan de groenten.

22. Werk de groenten af met vissaus en sojasaus.

23. Brand het vel van de zalm met een bunzenbrander.

24. Serveer met de gefrituurde groenten en geroosterde pinda’s.

25. Werk af met koriander, limoen en de vinaigrette.

VTM - Zot Van Koken

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erik Moens

    U bedoelt waarschijnlijk roergebakken groenten ipv roerbakken... Als dat gerecht zo goed is als jullie beschrijven met roerbakken dan zal 't fameus zijn...

Lees meer