thinkstock

Oreo voert charmeoffensief in ons land (en we begrijpen het niet)

Oreokoekjes moeten zowat het bekendste importproduct zijn uit Amerika, althans dat dachten wij toch. Want hoewel de lekkernij te koop is in elke supermarkt hier, voert Oreo nu een promotiecampagne waarin ze zeggen dat Oreo eindelijk naar ons land komt. Vreemd.

Twee weken geleden zette Oreo België plots drie reclamefilmpjes op hun Youtube kanaal met als titel 'Belgium: The Last Country in the World Without Oreo.' Toegegeven, ze zijn best grappig maar we snappen het punt niet helemaal. Want België is helemaal niet het laatste land zonder Oreo, de koekjes zijn zelfs al een tijdje erg gemakkelijk te verkrijgen hier. Je koopt ze in verschillende variaties in zowat elke lokale supermarkt en er zijn zelfs budgetversies op de markt. Kortom, een gebrek aan de befaamde koekjes is er dus lang niet.

Verontwaardigde reacties
Onder de video's regent het dan ook verontwaardigde reacties waarin duidelijk blijkt dat wij niet de enigen zijn die dit charmeoffensief niet begrijpen. 'Belgium last country without Oreos? Damn I was eating some while watching the video..' zegt een zekere Ignace Puttemans. En er komt ook commentaar op de al dan niet racistische toon in de filmpjes. Oordeel vooral zelf.

Lees meer