-
vtm -

Spanje op je bord! Loïc maakt paella

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (4 personen)

1 rode poon (ongeveer 500 g)

300 g scampi’s (met pantsers, darmkanaal reeds verwijderd)

olijfolie

1 wortel

2 selderstengels

1 ui

1 teentje knoflook

1 glas witte wijn

enkele takjes tijm

1 laurierblad

1 kl venkelzaad

2 el paprikapoeder

1 kl peperbolletjes

1 blik tomatenpulp

300 g sepia

250 g paellarijst

saffraandraadjes

300 g mosselen

150 g diepvriesboontjes

BEREIDING

• Fileer de rode poon en pel 300 g scampi’s.

• Bak de scampipantsers en de graat van de rode poon aan in olijfolie.

• Snijd 1 wortel, 2 selderstengels, 1 ui en 1 teentje knoflook grof en voeg toe.

• Blus dit met 1 glas witte wijn.

• Kruid met enkele takjes tijm, 1 laurierblad, 1 kl venkelzaad, 1 el paprikapoeder en 1 kl peperbolletjes.

• Voeg 2/3 van een blik tomatenpulp en 1,5 liter water toe en breng aan de kook.

• Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

• Verwarm een paella pan voor op hoog vuur.

• Snijd 300 g sepia en 150 g scampi’s in blokjes.

• Bak ze aan in olijfolie. Breng op smaak met 1 el paprikapoeder.

• Voeg 1/3 van een blik tomatenpulp toe en laat meebakken.

• Voeg 250 g paellarijst toe en bak mee aan.

• Voeg wat saffraandraadjes toe en zet onder met 1,2 liter visbouillon.

• Breng aan de kook en laat 10 minuten garen.

• Voeg 300 g mosselen toe.

• Blancheer 150 g diepvriesboontjes kort in kokend, gezouten water.

• Giet ze af en spoel ze onder koud water.

• Gaar de paella verder gedurende 8 minuten op een laag vuur.

• Snijd de rode poon filet in hapklare stukken.

• Bak de rode poon en de overige 150 g scampi’s aan in olijfolie op een hoog vuur.

• Werk de paella af met de stukken vis en de boontjes.

Lees meer