-
vtm -

Vlaamse kost! Loïc bakt een kotelet met bloemkoolstoemp

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (2 personen)

2 grote koteletten

½ kg bloemige aardappelen

1 bloemkool

1 sjalot

handvol bieslook

handvol dragon

2 kl graanmosterd

100 g boter op kamertemperatuur

boter

250 g kerstomaten

olijfolie

1 el graanmosterd

10 cl culinaire room

melk

nootmuskaat

BEREIDING

• Schil, spoel en snijd ½ kg aardappelen in stukken.

• Snijd de bloemkool in stukken.

• Spoel en zet allebei onder water in een grote kookpot. Voeg zout toe.

• Laat gedurende 20 minuten koken onder deksel.

• Snipper 1 sjalot fijn.

• Hak 1 handvol bieslook en 1 handvol dragon zeer fijn.

• Meng met 2 kl graanmosterd en kruid met peper en zout.

• Voeg 100 g zachte boter toe en meng alles tot een kruidenboter.

• Snijd de koteletten doormidden en vul ze op met kruidenboter.

• Kruid het vlees met peper en zout en bak aan in boter.

• Zet de oven op de hoogste grillstand.

• Doe kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid met wat zout.

• Gril ze in de oven tot ze licht geblakerd zijn.

• Giet de bloemkool en de aardappelen af.

• Haal het vlees uit de pan en laat rusten in de uitgezette, maar nog warme oven.

• Pureer de aardappelen en de bloemkool. Voeg de boter van het vlees toe.

• Voeg kruidenboter en melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

• Doe 1 el graanmosterd in de pan en voeg 10 cl culinaire room en wat water toe.

 • Serveer de puree met een kotelet, tomaten en de saus.

Lees meer